Bewegen kun je binnen het thema vitaliteit op meerdere wijze zien. Mentaal bewegen en fysiek bewegen. Mentale fitheid is fitheid van de geest. Als je aan fitheid denkt, denk je al snel aan je lijf. Aan je conditie, je spierkracht en je figuur. Mensen die zich fitter willen voelen richten hun pijlen daar dan ook op. Ze gaan meer bewegen, vroeger naar bed, stoppen met roken en gezonder eten. Maar vaak vergeten ze de verzorging van hun geest, terwijl dat net zo belangrijk is. Als je namelijk niet alleen lekker in je vel, maar ook lekker in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas.
Om je fysieke fitheid te vergroten kunnen we wel voldoende activiteiten bedenken, maar hier wat ideeën om je mentale fitheid te vergroten?
Leef bewust
Stel doelen
Blijf je ontwikkelen
Wees positief
Investeer in je contacten, wees zorgvuldig met je vriendschap
Heb plezier
Ga regelmatig naar buiten
Pak problemen aan
Zorg voor voldoende ontspanning