December is een maand vol verwachtingen, het 1e evenement hebben we al achter de rug, de Sint is al weer het land uit. Een feest waar je veel plezier aan kunt beleven, dat de dag vaak gepaard gaat met een heleboel georganiseer en geregel hoeft het plezier niet in de weg te staan. Nu komen de voorbereidingen voor de kerst, het huis versieren ,waar vieren we kerst en met wie en wat doen we met eten enz…

Hoe fijn zou het zijn om de gezelligheid, die voor de meeste mensen aan de kerst is verbonden, vanuit ontspanning en plezier te laten verlopen.

Graag deel ik wat tips met je:

*     Ontspan en rust uit

Zorg voor voldoende ontspanning. Neem de komende periode bewust momenten voor jezelf en met elkaar en doe momenten ook even niets, lekker muziekje aan, kaarsjes aan en voetjes op de bank of zoek de stilte op. Zo ga je ontspannen de feestdagen in, maar kun je ook vanuit ontspanning het volgende jaar weer aan.

*      Keuzes maken en plannen

Het kan je zeker helpen om tijdig een plan te maken en lijstjes te maken. Begin hierbij met de grotere of ingewikkeldere klussen. Plan voor de grote klus voldoende tijd. En bundel de kleine klusjes samen. Vraag bij elke klus jezelf het volgende af:

  • MOET ik dit doen? (Draagt het bij aan mijn doel en moet ik het nu doen?)
  • Moet IK dit doen? (Ben ik de meest geschikte persoon en kan ik het iemand vragen?)
  • Moet ik DIT doen? (Kan het op een effectievere of andere manier?)Zo niet dan vooral niet doen, later doen of iemand anders vragen. 

*      Het draait om het samenzijn

Als je de kerstdagen beleeft met vrienden, familie, kennissen neem je dan voor dat het gaat om het samenzijn. De cadeaus, etentjes, decoraties en dergelijke zijn maar versiering, daar kun je buiten. Bijna iedereen zegt achteraf dat al dat vele eten helemaal niet nodig was. Als jij ontspannen bent kun je er met elkaar fijne dagen van maken en zelf ook nog van genieten, ga samen iets ondernemen, eventueel een grote legpuzzel of een gezelschapsspel of ga lekker even naar buiten. 

Kortom hou het eenvoudig en geef aandacht aan wat er echt toe doet.

Ik wens je ontspannen, plezierige en warme kerstdagen.