Selecteer een pagina

Vitaliteit en stresscoaching

Huidige snelle ontwikkelingen veroorzaken soms spanning. Coaching kan helpen bij inzicht krijgen in de oorzaak van de spanning en het inzetten van een nieuwe koers voor  een vitalere toekomst met als doel: herstellen van stress en het plezier in werk en leven te hervinden.

Veranderingen en ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag. Organisaties lijken in een permanente staat van groei en ontwikkeling te zijn waardoor werkinhoud en omgeving veranderen. Maar ook privé wordt er veel van je gevraagd, het maken van de juiste keuze en vinden van een goede balans in werk en privé veroorzaakt regelmatig spanning. Daarnaast worden we steeds ouder en mogen we langer doorwerken, dit vraag een andere manier van in het leven staan.

We kennen allemaal dat gevoel van druk zijn, bij inspanning hoort echter ook dat je op tijd rust neemt en dat je voldoende plezierige activiteiten ontplooit naast je werk en goed voor je lijf zorgt. Als vitaliteitscoach werk ga ik in gesprek met je over alle factoren die de vitaliteit beïnvloeden.

Daarbij kun je denken aan:

  • Stress en burn-out
  • Assertiviteit
  • Eetgewoonte
  • Beweging
  • Levensstijl
  • Persoonlijk leiderschap

Regelmatig gaan we wandelen tijdens een sessie.

Wandelen brengt rust en dwingt om je bewust te zijn van het hier en nu. In een natuurlijke omgeving kom je makkelijker tot rust en in contact met jezelf. De zintuigen worden aangescherpt en tussen de linker en de rechter hersenhelft worden verbindingen gelegd .

De combinatie van coachen, in beweging zijn en de natuur vormen een krachtig concept. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en je gedachten te stroomlijnen. De elementen van de natuur bieden vele metaforen voor je eigen leven.


Schrijf je in