Loopbaan & Vitaliteit

 

“Waar je nu staat zegt niets over waar je heen kunt,
hooguit vanwaar je vertrekt.”

 

 

 

 

 “Not everything that counts
can be counted.”

-Albert Einstein-

De ontwikkelingen gaan snel. Zowel op het werk als binnen het privé domein. Het is daarom belangrijk om te blijven investeren in je eigen veerkracht, vitaliteit en je aantrekkelijkheid voor de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaar blijven gaat over regie nemen. Regie nemen over je leven, zowel je werkzame leven als je privé leven. Het vraagt om aandacht; aandacht voor je fysieke en mentale gezondheid. Het leven is permanent in beweging, beweeg je mee?

Dat is soms nog best een uitdaging, het betekent verbonden zijn met jezelf, verbonden met je omgeving en verbonden met de ontwikkelingen in de maatschappij. Wat het je oplevert is dat de energie kan blijven stromen, dat je je talenten in kunt zetten, dat je fysiek en mentaal gezond oud kunt worden. Ik help je graag bij het in kaart brengen, van waar je staat en waar je naartoe wilt. Dit kan in een persoonlijk loopbaan- of coachingstraject.
In mijn coaching is dus naast loopbaanvragen ook aandacht voor: actief bewegen, voldoende ontspanning, positief denken, en gezond en zinvol leven. 

Coaching

Coaching gaat over groei, maar ook over vertrouwen, verbinding en over inspiratie. Over rust vinden in jezelf en jezelf krachtig voelen maar ook je kwetsbaarheid leren kennen en daarmee leren omgaan. De wereld van vandaag biedt veel keuzes, complexe vraagstukken, en doet een appèl op je flexibiliteit.

Van jou wordt zelfstandigheid gevraagd, verantwoordelijkheid, stevigheid, helderheid en doelgerichtheid. Daarbij is inzicht nodig: weten wat je wel en niet kunt, wat je wilt, waar je talenten liggen, wat je doelen zijn, waar je kwetsbaarheid zit, en hoe je daarmee kunt omgaan.

Coaching is persoonlijk want je bent zelf het instrument om je resultaten te bereiken. We bekijken de context waarin je werkt en leeft samen met jouw persoonlijke vraagstukken. Waar sta je en waar beweeg je heen? Hoe ga je om met de dingen die op je pad komen. Hoe kom je tot keuzes en hoe zorg je dat je in evenwicht blijft.

Regelmatig gaan we wandelen tijdens een sessie.

Wandelen brengt rust en dwingt om je bewust te zijn van het hier en nu. In een natuurlijke omgeving kom je makkelijker tot rust en in contact met jezelf. De zintuigen worden aangescherpt en tussen de linker en de rechter hersenhelft worden verbindingen gelegd .

De combinatie van coachen, in beweging zijn en de natuur vormen een krachtig concept. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en je gedachten te stroomlijnen. De elementen van de natuur bieden vele metaforen voor je eigen leven.

Vitaliteit & Stress Coaching

Huidige snelle ontwikkelingen veroorzaken soms spanning. Coaching kan helpen bij inzicht krijgen in de oorzaak van de spanning en het inzetten van een nieuwe koers voor  een vitalere toekomst met als doel: herstellen van stress en het plezier in werk en leven te hervinden. 

Veranderingen en ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag. Organisaties lijken in een permanente staat van groei en ontwikkeling te zijn waardoor werkinhoud en omgeving veranderen. Maar ook privé wordt er veel van je gevraagd, het maken van de juiste keuze en vinden van een goede balans in werk en privé veroorzaakt regelmatig spanning. Daarnaast worden we steeds ouder en mogen we langer doorwerken, dit vraag een andere manier van in het leven staan. 

We kennen allemaal dat gevoel van druk zijn, bij inspanning hoort echter ook dat je op tijd rust neemt en dat je voldoende plezierige activiteiten ontplooit naast je werk en goed voor je lijf zorgt. Als vitaliteitscoach werk ga ik in gesprek met je over alle factoren die de vitaliteit beïnvloeden.

Daarbij kun je denken aan: 

 • Stress en burn-out
 • Assertiviteit
 • Eetgewoonte
 • Beweging
 • Levensstijl

Voor intensieve begeleiding bij spanning-en burnoutklachten kan ik de coaching ondersteunen met het programma www.uitjehoofd-injelijf.nl een online programma met heldere uitleg en oefeningen. 

Net zoals in reguliere coachingstrajecten zullen we regelmatig gaan we wandelen.

 

 

 

Loopbaan

Werk geeft invulling aan een groot deel van ons leven. Hoe fijn is het dan dat je werk goed voelt en dat het bij je past. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. En dat kan verschillende oorzaken hebben. Je hebt bijvoorbeeld ambities, maar je weet niet hoe je een volgende stap kunt zetten. Je loopt tegen problemen aan of de inhoud van het werk verandert waardoor je er niet meer zeker van bent dat je daar nog kunt of wilt werken.

Een loopbaantraject helpt je met nieuwe energie aan de slag te gaan. Je krijgt zicht op je vaardigheden, talenten en ambities. Je zet een koers uit waarin jij jezelf kunt ontwikkelen. 

Ik help graag om weer helder te krijgen wat belangrijk is in je leven en loopbaan en welke waarde jij te bieden hebt. Jezelf gericht en effectief presenteren op de arbeidsmarkt is belangrijk, het helpt dan als je weet op welke manier je het verschil kunt maken. De elementen van een loopbaantraject zijn:

 • Een vrijblijvend oriënterend intakegesprek waarin wij je vraag onderzoeken.
 • Zelfanalyse van talenten, loopbaanwaarden, kwaliteiten, loopbaanankers, werk- en denkstijlen, gedrags- en communicatiestijl, dromen en toekomstvisie.
 • Jobmarketing, verbeteren van CV, brief, netwerken, gebruik van social media waaronder het Linkedinprofiel.
 • Thuisopdrachten voor inzichten en verdieping.
 • Aandacht voor kansen en belemmeringen.
 • Een traject bestaat gemiddeld uit 6 – 9 sessies van ieder ongeveer 1,5 uur. In overleg maken we afspraken over de frequentie.

Coaching | Loopbaan gesprek boeken

Soort traject

8 + 5 =

Het is ons gelukt! Ik ben inderdaad zo trots als een pauw. Wie had dat gedacht dat het eindresultaat van ons traject echt een andere baan zou opleveren. Een topprestatie!. Zonder jouw positieve energie, je goede adviezen en je onvoorwaardelijke steun weet ik niet of het mij gelukt was. Ik ben je hiervoor enorm dankbaar. Op naar een nieuw en fris begin!

Doetie van der Wal

Na ontslag wist ik: “het roer moet om”. Al jaren dacht ik aan ontwikkelingswerk en door Willemien ben ik op weg geholpen om dit pad verder te gaan bewandelen. De mobiliteitsperiode heeft mij in Peru gebracht. Daar help ik kinderen met een beperking en zet voor hen samen met meestal moeder “de trein weer op de rails”. Ik maak voor hen het verschil. Als Willemien destijds geen luisterend oor had geboden, me had gestimuleerd, had ik nu niet zo in mijn kracht gestaan. Hierdoor ben ik gesterkt in het doen van vrijwilligerswerk, waardoor​​ ik mogelijk in de toekomst een baan kan vinden.

Len Meijerink